Små grytor kan sannerligen ha stora lock

Hej gott folk och eventuellt andra bland bloggens läsare! Sedan senast inlägget har livet gått sin gilla gång. Mr T har förlikat sig med sin hastigt ökande ålder ;) Har varit på ett par arbetsintervjuer och håller tummarna massor för den jag var på idag - den tjänsten verkade nästan för bra för att vara sann.
Miss M har fortsatt ont i sin skadade tumme - smärtan är mycket envis. Som lök på den berömda laxen så har min skatt fått feber :(

Sen till det som rubriken utlovar...B1 och B2 har bättre och större öron än man kanske kan tro. Ropar man om "tråkiga" saker som skola, städa så är det si och så med hörandet.
Men vissa saker uppfattas och läggs till ordförrådet. Häromdagen var det nästan läggdags för B1. B1 sitter framför TV:n och miss M ropar från köket att det är sängdags om 10 minuter. Svaret blir: "Jag fruktade det!". Både miss M och Mr T höll på att gå åt av kvävda skratt!
B2 är inte sämre...absolut inte. På en fråga om han ville ha sylt på sin gröt får jag svaret: "ja, men självfallet!"....spännande ord från en 3 åring! I samband med ett blöjbyte som inte precis luktade rosor och violer så utbrister B2 när han känner doften: "åh, tjenare!"...

Mr T känner sig allmänt VÄLDIGT oskyldig till att ha lärt barnen några som helst uttryck :P

Tack!!!

Idag fyllde jag(Mr T) år. Hur mycket är en väl bevarad hemlighet...Ms M hade till min stora förvåning dragit ihop till ett fint firande. Vill säga ett stort tack till alla som kom och gjorde den här dagen till en riktigt succé. Ett extra stort tack så klart till miss M som lyckades överraska mig så bra!!

att det aldrig blir bra

eller nått*suckar djupt* Fick nytt gips igår som jag tyckte funkade, men idag har det börjat att göra ont på andra sidan i handen. Alltså vid lillfingret. Varför ska det börja ont igen? Måste jag åka tillbaka till handkir. igen?

Tummar, gips och snö

Att ha en gipsad tumme har sina sidor... Under dagen idag så hade miss M:s hand och speciellt tumme börjat svullna upp lite igen och det gjorde rejält ont. Men under rådande väderförhållanden försökte vi vänta och se om det blev bättre - det blev det inte. Så det blev ett telefonsamtal till 1177 som rakt och utan större dramatik hänvisade oss till akuten.... Efter en ovanligt kort väntan(ca 1 timme) så träffade miss M en ortoped som såg att gipset borde bytas ut. Att ta bort gipset gick okej(även om det gjorde ont). Att gipsa en tumme var dock inte ortopedens bästa sida - han klura en hel del innan han kom på hur det skulle göras. I övrigt kan tilläggas att vi har avbeställt all snö och vill framföra klagomål då leverantören uppenbarligen inte verkställt avbeställningen :P

200

Idag är det 200dagar sen mr T och jag träffades. Kan ju inte påstå att jag inte blev chockad när jag upptäckte att det "bara" är 200dagar. För mig känns det som att vi känt varandra hela livet, som att det alltid varit vi. Skäms lite faktiskt att jag glömt våran 200e dag, mr T hade köpt Tulpaner åt mig idag **GLAD** men får nog skylla lite på att jag blir dåsig o knasig i huvet av smärtan. Idag snöar det rätt mycket, jag hade ju avbokat mer snö! Jag reklamerar detta snöfall!

Den tid som springer iväg

Ja säg vad som händer med tiden - inte står den stilla i alla fall. I tisdags kväll var det dags för B1 att börja på scouterna. En mycket stor och stolt kille gick in genom dörren med sin nya scoutkniv. Det kändes som om B1 växte till åtminstone 210 cm när han fick kniven - och för mamman var det en svår stund. Den lilla, lilla killen har blivit stor!
Sen gick det bra för honom också. De hade hantverk och han tillverkade en mycket fin sked. En liten rispa i tummen blev det väl oxå - men det var inget som bekymrade honom nämnvärt.
Miss M har haft fortsatta problem med handkirurgiska kliniken. I måndags blev vi lovade att ett recept skulle skickas till apoteket redan samma kväll. I tisdags kväll gick vi till apoteket för att hämta den så välbehövliga medicinen - bara för att få veta att inget recept finns. Blev ett skarpt telefonsamtal till handkir imorse. I början av em så gick vi åter till apoteket - och inget recept!!! Nu var tålamodet på allvar slut. Ett nytt samtal spårade dock receptet som blivit faxat till ett annat apotek. Så till sist, efter 7 bedrövelser och 8 sorger så kan miss M äntligen hämta ut medicinen..
Mr T kan rapportera att han sen senaste inlägget varit på ytterligare en arbetsintervju, fått en framflyttad på grund av sjukdom och blivit uppringd av ett bemaninngsföretag...hoppet om jobb lever! Dessutom vågar han sig på att säga att vissa recept är bättre än andra....sitter här mätt och glad efter en ovanligt god Biff Greta med råstekt potatis som fick utgöra middagen denna dag.
Tills nästa gång - simma lugnt!

En dag hos handkirurgen

En lägesrapport efter att ha varit på återbesök hos handkirurgen. Det började med att vi var på plats i god tid innan miss M hade sin tid på fm. Därefter gick det inte lika bra. Handkirurgen i fråga(en underläkare) var väl till och börja med inte allt för glad över att miss M jobbat med sin skadade tumme(kinkiga typer de där läkarna :p).
Gipset togs bort, undersökning vidtog och beslut om att inte operera togs. Men när man åter skulle gipsa tummen/handen bad miss M om ett smidigare plastgips. Läkaren missförstod detta helt och gav en vek ortos som inte gav något stöd. Som salt i såren och lök på laxen så ignorerade läkaren att miss M har ONT och gav inget smärtlindrande.
Redan när vi kom ut från sjukhuset stod det klart att ortosen inte skulle hjälpa, varje gupp i vägen gjorde ont. Så, direkt efter lunch ringer vi tillbaka till handkir. och fick komma tillbaka. Miss M skulle träffa en arbetsterapeut... väntan...väntan och lite mera väntan...tills sist frågar vi och får veta att i datorn står det att besöket redan är avklarat och att vederbörande arbetsterapeut har gått för dagen. Nu är det nära till förtvivlan men situationen räddas av att en annan arbetsterapeut stiger in och tar sig an miss M. Ett nytt, rejält gips ordnas, samt ett recept på vettig smärtlindring.
Efter en låång dag kommer vi hem och kan ägna oss åt att äta pannkakor. Framåt kvällen kom även Guf på besök en stund - alltid lika trevligt.

En ond fot och en god förkylning

Återigen är det ett par dagar sedan bloggen uppdaterades - men den som väntar på någonting gott väntar aldrig(eller alltid) förlänge :P
Så vad har hänt? I onsdags eftermiddag ringer det från fritids och de säger ett B1 ramlat och hade så ont i foten att han inte kunde gå. Miss M flög(ja, jag menar verkligen flög!) iväg och hämtade B1 som stoltserade med en rejält svullen fot. Dock hade han viss rörlighet, men för säkerhets skull blev det en sväng till Dr som konstaterade en stukning. Dagen efter fick han vara hemma från skolan men är nu i full fart igen.
Miss M jobbade i torsdags - trots sin skadade tumme. Det gick...sådär. Kunde göra allt som skulle göras, men blev hemskickad lite tidigare av sina kollegor som tyckte att hon såg ut att ha i ondaste laget.
Idag har miss M blivit rejält förkyld - för första gången på länge, länge. Äntligen inte bihålorna som brukar :P
Mr T ,som idag sitter vid tangenterna, kan bara konstatera att det är svårt med jobb nuförtiden...
Nu väntar en kväll med lite vin och Let´s dance - imorgon är det pulkaåkning med B1 och B2 som står på programmet.

banankartonger är farliga djur

En ny studie har visat att banankartonger är oerhört farligt för människan. En säker källan inom handel och livsmedel berättar att banankartongerna är ytterst beroende framkallande, de kartonger källan ställer ut i sin butik brukar vara försvunna innan dagen är slut.
Sen kan även banankartongerna orsaka fysiska som psykiska problem.  Man bör vara extra uppmärksam när man ska packa en kartong eftersom att man kan förstöra både rygg och ledband i kroppen.
Eftersom att Kartongerna är ytterst beroende framkallande bör man tänka efter både en och två gånger innan man börjar plocka in dem till sitt hem.

Många användare kastar sina kartongen efter användning men håller alltid utkik efter nya när man passerar ställen där dessa farliga saker förekommer.

Nu har du blivit varnad

Uppdatering

Jo, varit dålig på att blogga - men ibland så är det bara så. Men nu kommer en uppdatering på vad som hänt sedan senast inlägget.
Den lediga dagen var inte fullt så ledig som man kan önska - en mattelektion satte stopp för det välbehövliga slappandet. Måste ändå säga att matte är ganska roligt ändå :D
På torsdag morgon bar det iväg till gymmet för första gången på flera månader. Äntligen var bihålorna i någorlunda gott skick. Men konditionen....den var inte lika bra. Mr T var oxå med på gymmet och han verkade ha bevarat konditionen bättre - den gnurfen!
Så kommer vi till dagen idag - fredag. Smärta är ordet för dagen. I onsdags kväll så flyttade jag på en banankartong och den kom ur balans - till skada för en tumme. Idag var det besök på vårdcentralen, som föga förvånande skrev remiss till röntgen och handkirurg. Röntgen gick snabbt - sen ner på akuten. Handkirurgjouren ringdes in....
Kan säga att handkirurgen är inte helt snäll när de undersöker - en STOR nål med lokalbedövning rakt i tumleden(AJ!). Resultatet av det hela? Gipsad vänster hand i minst 2 veckor - sedan återbesök till handkirurgen och beslut om ev operation eller gips i ytterligare några veckor.
Ikväll ont - gips där.

äntligen lite ledig

eller nästan iallafall, har matte kurs imorgon som startar vid 11, älsta fick åka till mormor och sova där, vilket betyder att vi har möjlighet att sova lääänge imorgon.
Har jobbat nästan en hel vecka nu och det har tagit ganska hårt*suck* MEN jag har gjort mitt "vid sidan om" så nu har jag ännu en avdelning att jobba extra på. Fick redan nu lite mer timmar...
Har fått ett pass till i övermorgon C-tur, hade tänkt att va ledig längre men pengar är bra!

RSS 2.0