lagt kläderna på hyllan

Med en oerhörd sorg i hjärtat gjorde jag den sista aktiviteten i Citygruppen. Visst kommer det troligvis bli så att jag överklagar men räknar kallt med att det tidigare beslutet kommer stå fast alternativt att jag blir utesluten. Men var på Kent och njöt så mycket jag kunde av denna sista gång. Tyckte att det var lagom mycket att göra. Jag var mig själv och agerade som jag alltid gjort och kommer att göra. Hoppas de två utomstående kan se mig och inte ryktet nu. Smärtan är jätte djup och besvikelsen kväver mig innifrån. Hur man kan göra så som mina "vänner" gjorde mot mig. Det är inte vänskap att sitta och köpa ett rykte om hur jag är som person. När "vännerna" vet att det är ren förbaskad lögn. ATT sitta och lyssna på skitsnack som uppenbarligen är till för att skada. HUR kan DU? Detta är ett så sjukt tillvägagångs sätt på hela historien att man blir uppriktigt chockad... Att det får gå till på detta viset? Chocken har ännu inte släppt ordentligt men jag inser hur oerhört plågsamt detta blir, hur oerhört mycket jag saknar detta redan... Detta var min ventil och jag hoppas att DU som inte kunde stå upp för mig är medveten om hur lågt jag finner din brist på ryggrad eller ska jag säga kulor. Att stå upp för sina vänner.. Fanns tydligen inte på kartan

Vänner.

Jag har fått en riktig tankeställare när det gäller vilka man väljer att kalla sin vän. Enligt mig är en vän nån som alltid ställer upp, som finns där i ur och skur. Nån som törs stå för sin åsikt även om den skiljer sig från den andra parten. Att kunna säga ifrån när vännen blir orättvist behandlad eller kränkt. Men igår lärde jag mig en oerhört viktig läxa. Jag hade kanske inte räknat med ett 100% stöd från den mannen, så väl känner jag honom ändå - att välja sida och stå kvar där är inte det han gör bäst. Men när det handlade om dessa alternativ så har jag ärligt inte ens tänkt tanken på att han inte skulle ställa upp för mig. Jag hade faktiskt inte trott att jag helt smärtfritt skulle gå ut från stiden men betydligt mindre tilltuffsad och allra minst avstängd! Folk som jag räknar som mina vänner vet vad CG's andningshål har betytt för mig hela hösten med all storm som varit. Nu har detta tagits ifrån mig och INGEN absolut INGEN i den krets som jag trodde var mina vänner stod på sig.. Ledsen och besviken kan inte ens täcka det som kväver mig inombords. Dessvärre så har min vänskapskrets minskat med 2 personer

Stenen är satt i rullning

Hej gott folk och ni andra!

Nu är det officiellt - Mr T och Miss M gifter sig! Den 22 maj är det dags.
Så nu är "stenen satt i rullning". Planeringen går bra, men innan vi gjorde datumet officiellt så trodde vi att vi hade kommit långt med planeringen. Sen kan vi väl säga att....nja, vi hade ju kommit en bit men OJ vad mycket mera det var när vi på allvar satte igång.
Den senaste veckan har varit väldigt hektisk men samtidigt väldigt produktiv. Inbjudningarna är gjorde och skickade, kläder är köpta till nästan alla. Miss M har hittat sin klänning(enligt uppgift väldigt vacker!), Mr T har sina kläder helt klara, B1 har fått sig en kostym. Till B2 saknas fortfarande kostymen, men skor och skjorta är fixade. Miss M har klart med frisör, naglar och smink. Ringarna är beställda. Hindersprövningen är klar och ett första möte med prästen blir det på måndag kväll...ja, mycket har hänt på kort tid. Mycket återstår men vi lever i tron(eller om man så vill - villfarelsen) att vi har läget någorlunda under kontroll.

Som synes är det mycket som händer nu. Vi vet inte hur mycket tid vi har att blogga framöver, men vi ska göra vårt bästa för att hålla Er bloggläsare uppdaterade om vad som händer och sker.

Citat ur barnamun :D

Nu, nu äntligen kommer de utlovade citaten som kommit direkt från B1 och B2:

Mr T frågar B2 om hans yogurth är god och får svaret: "Den är så...hal"
Åter mr T och B2 som pratar om när B2 ska bada. Mr T säger att "ska du bada i morgon?" - svaret blir "Det blir nog bra så!"
Mr T och Miss M diskuterar färger och nämner beige varvid B1 höjer sin stämma och beskriver färgen som "brun, vit och lite grå" - en helt klart målande beskrivning!

Minnesgoda läsare av denna blogg vet att B1 fått en egen väckarklocka och var väldigt glad över den och sa "äntligen" när han fick den. Efter att ha vaknat till väckarklockan hela veckan så utbrister han på fredagsmorgonen "dumma väckarklocka!!!" när han vacklar ut i köket.
Och när vi ändå är inne på väckning och väckarklockor...Mr T frågade B1 om han var pigg...svaret var "Det är min väckarklocka som är jättepigg - inte jag!"

B1 ville inte vara inne eller på dagis och får då frågan vad han vill.."Jag vill vara här ute själv förstår du väl" blev svaret...
"Kära nån" - utrop från B2 under en bilresa.

Och som avslutning en riktig goding!
B1 förklarar hur han kan äta så många pannkakor: "Vanliga magen sitter ju här(pekar på magen), men pannkakasmagen sitter här(mellan skuldrorna).
Så nu vet ni var pannkaksmagen sitter :D

en moders tankar

Sitter och tänker lite på hur veckan har varit och tycker att den ändå har varit riktigt bra. Har haft en del stressmoment och lite vakuum i skallen. Höjdpunkten på veckan är ju tisdagskvällarna med citygruppen. Men jag är så jätte tacksam över B1 och B2, det är så upplyftande att ha dem här, att se hur de blir harmoniska och lugna. Lite tråkigtheter hände dock i början av veckan.
B1 blev ganska illa slagen i skolan, dessvärre verkar inte skolan vilja ta detta nämnvärt på allvar. Åter möte med dem igen nästa måndag, skulle dock nått hända igen så kommer även de tidigare slagen att polisanmälas!Och då kommer det inte gå att stoppa mig från att bli så förbannad att det som ni tidigare sett är en droppe i alla världens hav tillsammans

Sen lite mys på lördagsmorgonen valde B1 och B2, ni betrodda i bloggen får se bilderna. Säg mig blir man inte lite varm i hjärtat?


Uppdaterad sovanordning

Hej igen gott folk!

Då har vi gjort en viss uppdatering vad gäller möblemanget i vårt hem. Den gamla sängen kändes trång, särskilt som det allt som oftast befann sig 1-2 barn i den förutom oss.
Tanken på en ny säng har figurerat en tid, och när goda vänner till oss oxå behövde byta säng och kunde tänka sig att köpa vår gamla så kände vi att tiden för handling(bokstavligen) var inne. Sagt och gjort - en ny säng och nya sängbord inhandlades.
Vi kan bara säga att vi är väldigt, väldigt nöjda inköpet:



Dagen idag har använts till ett besök hos mr T:s far i Laxå(tack för lunchen!).

Till alla som väntar på inlägget med barncitat så kan jag hinta att inlägget nog kommer imorgon....den som väntar på något gott :D

Känsliga läsare varnas!!!

Kära bloggläsare!

Jag känner mig manad att varna alla känsliga personer för följande inlägg. Det kan lätt resultera i att fördomar och förutfattade meningar raseras, i vissa fall kan det säkerligen också leda till chockliknande tillstånd :P

Nu undrar säkert exakt alla(!) läsare vad som är så revolutionerande att en sådan varning måste utfärdas....och nu behöver ni inte läsa längre - här kommer bildbeviset på vad som skedde i vårt hem denna morgon:


Japp! Miss M sydde om ett par trasiga jeans till ett par shorts till B2! Har ni hört någon konstigt ljud nu på morgonen är det bara hennes gamla syslöjdslärare som roterar i sin grav(hon kastade ut Miss M med beskedet om att hon var "hopplös").
Förutom nämnda par shorts så lagades även en jacka och ett par regnbyxor åt barnen.

I övrigt utlovas ett inlägg med spännande saker sagda av B1 och B2 inom en snarare framtid...vi har börjat samla några av de saker de säger och jag(Mr T) lovar dyrt att det är ett inlägg väl värt att vänta på :D
Tills dess - ha´re bra!

Blommig falukorv

Häromdagen hittade vi en barnskiva som legat gömd i en låda sedan flytten. Glädjen blev stor hos B1 och B2 när de återfick skivan och den har spelats flitigt sedan dess. Igår upptäckte de låten "Blommig falukorv" med Hans Alfredsson. Efter att ha lyssnat på den så undrade B1 lite försiktigt om vi inte kunde äta blommig falukorv någon dag. Kanske det blev det diplomatiskt undanglidande svaret.
Idag var det dock dags! Middagen blev....blommig falukorv med röda(rosa) stuvade makaroner!

Reaktionen var bestående av stor överraskning och glädje! Alla falukorvsblommorna blev uppätna och två mycket mätta barn kunde gå ut och leka :)

kors i taket eller nått

Dags för en ny uppdatering! Idag har jag varit på handkir. igen och fick mitt gips utbytt igen, fast nu blev den mycket mindre. Denna har ingen formad tumme utan är bara en platta ungefär vilket innebär att jag kan ta av vid dusch och dyl. Fatta vad skönt att kunna få gå i duschen utan att krångla med plastpåsar =D Ska dock ha gips till den 17e iaf. B2 fick bada ikväll och kläcker ur sig de mest skojjiga jag hört under dagen, så den tänker jag dela med mig av:

-Snoppen...

-Jaa vad är det med den?

-Drar i snoppen.

-Men B2 det gör ju ont, du måste vara försiktig om snoppen.



B2 brister ut i ett gigantiskt leende och säger:

-Neeej gör inte ont





Uppenbarligen har B2 upptäckt sin egen snopp *asg*

Helgen och veckan

Ja, då kan vi avlägga en rapport efter helgen. Den var ytterst trevlig. Nattvandringen blev trevlig - väldigt mycket folk ute på stan men ändå relativt lugnt. Kan väl ge ett tips till alla som är sugna på att besöka krogen...se upp med Strömpis. Inte för att det är dåligt, men kön var ca 50 meter lång från kl 23 till bortåt kl 01.... Miss M fick förtroendet att gå utan ordinarie gruppledare och fick gå med sin väninna L - en klart lyckad kombination.
Sällskapet med vänner innefattade en middag tillsammans med L innan nattvadringen samt ett besök av Guf under gårdagen(då det även blev lite mera morotskaka :D).
Vad gäller melodifestivalen så går åsikterna isär...men mr T är djupt besviken att Cucified Barbara åkte ut - de var duktiga.

Nu är det en ny vecka och nya tag. Under veckan ska vi även ta och åka ner mot mr T hemtrakter och besöka lite släkt. Mr T har efter mycket klurande åter tagit kontakt med sin mormor och hon ska få ett besök.
Nu är det slut på detta inlägg, tills nästa gång...Ha´re!!

Lite av varje...

Som tidigare sagt så är det ju så att den som väntar på någonting gott alltid väntar för länge :D Men nu är väntan ändå över och det kommer ett nytt och fint inlägg i denna blogg... Sen senast har det hänt en del. Det mest positiva är att miss M äntligen fått bukt med smärtan i tummen. Efter 7 bedrövelser och 8 besvikelser så fungerar det senaste gipset!
Vad gäller barnen så kan man bara konstatera att tiden går alldeles för fort. Vi har konstaterat det tidigare men måste få återkomma till ämnet. Igår fick B1 en egen väckarklocka! När han fick syn på den sa han "äntligen" - tänk den ungdomen. Vi tror nog att det inte är så många som säger äntligen när de får syn på en väckarklocka :P Så i morse var det dags för B1 att få vakna av sin väckarklocka för första gången - gissa om det var en stolt(men väldigt trött) kille som kolliderade med mr T i köket. Som om det inte räcker med att han börjat vakna till väckarklocka...han växer som "ogräs" och har 140 cl i längd på byxor...140! Och är så ung....som miss M säger - var är min lilla kille?

Mr T meddelar att jobbsökandet går fortsatt knackigt - flera nya nej. Men skam den som ger sig!!

Nu laddar vi för en helg med melodifestival, nattvandring och trevligt sällskap av goda vänner.

RSS 2.0